Smoking Finns on ensimmäinen ja ainoa aktiivinen kansainvälinen BBQ-kilpailu joukkue Suomessa. He aloittivat vuonna 2014. Joukkueeseen kuuluu Juhani Hiltunen, joka on ammatiltaan ammattikokki ja oli osana the Culinary Team of Finlandissa vuosina 2010-2011. Toinen joukkueen jäsen, Riku Naskali, on ollut tekemisissä ‘’Low & Slow’’ grillaamisen kanssa jo vuodesta 2011. Hän on suunnitellut ja valmistanut erilaisia savustimia. He ovat molemmat Kansas City Barbeque Societyn varmennettuja tuomareita. Lyhyestä yhteistyöajastaan huolimatta Smoking Finns on ottanut BBQ maailman haltuunsa rytinällä. He ovat saavuttaneet hyviä saavutuksia eri kilpailuissa ympäri Eurooppaa. Parhaita saavutuksiaan ovat esimerkiksi; 1. sija porsaan ribs, 4. & 5. sija brisketissä, 4. & 6. sija pulled porkissa ja monia muita sijoituksia Top-10 joukossa. Näiden loistavien saavutusten ja hyvän BBQ tietämisen johdosta, olemme valinneet heidät tämän vuoden kurssien opettajiksi.

Ensimmäinen pitmaster koulu oli vuonna 2014, jonka tarkoituksena oli tuoda aito amerikkalainen BBQ tyyli Suomeen. Vuoden 2014  koulun opettajana toimi pitmaster Jamie Leighton. Kurssi pidettiin Weberin grilliakatemiassa Inkoossa.


2015-2016 koulu siirtyi  Viikinkisaunalle Humppilaan ja opettaja vaihtui legendaariseen pitmaster Phil Wingoon. Aloimme myös käyttämään kursseilla Big Green Eggin Kamado tyylisiä keraamisia grillejä. Vuonna 2016 Pitmaster koulu vieraili myös Rukalla, jossa muiden lihojen ja riistan lisäksi savustettiin kokonainen poro. 2016 pidimme Viikinkisaunalla myös koulun, jossa savustimme kokonaisen sian.


Kursseilla tehdään "low & slow" metodilla mm. nyhtöpossua, raakamakkaroita ja muita isompia ruhonosia. Kursseilla käytetään mm. paikallisten tuottajien laadukkaita lihoja sekä Mangalitza porsasta ym.

Pitmaster koulun historia

ViikinkisaunaEsittelemme Smoking Finns

2017 opettajat

Ainutlaatuinen paikka

Viikinkisauna on upea miljöö järjestää BBQ tapahtumia.  Kurssin aikana on käytössä useita saunoja aitoa savusaunaa unohtamatta.  Iltaisin isolla porukalla leirinuotiolla on mukava viettää aikaa kun isot lihat valmistuvat yön yli.