Vuoden 2018 Pitmaster kurssit pidetään meidän uudella Pit Stop BBQ ravintolalla.

Ainutlaatuinen paikka

Viikinkisauna on upea miljöö järjestää BBQ tapahtumia.  Kurssin aikana on käytössä useita saunoja aitoa savusaunaa unohtamatta.  Iltaisin isolla porukalla leirinuotiolla on mukava viettää aikaa kun isot lihat valmistuvat yön yli.  

 


 Osallistujat pääsevät majoittumaan uusiin BBQ-teemoilla sisustettuihin huoneisiin. Niin kuin ennenkin tarjolla on iso valikoima Kamadoja ja muita grillejä käytettäväksi meidän hienoilla ''hands on'' kursseillamme. Kurssit opetetaan myös suomeksi, englannin lisäksi. Meillä on myös uusi ''Stick Burner''- savustin, jota oppilaat voivat halutessaan käyttää. Tänä vuonna yhdelle kurssille mahtuu vain 16 henkilöä, oppimiskokemuksen parantamiseksi. Suosittelemme siis varaamaan paikan kurssilta ajoissa!
Kursseilla käydään läpi perusmenetelmät sekä edistyneemmät amerikkalaiset ''Low and Slow'' & ''Hot and Fast'' menetelmät. Tämän vuoden käsiteltävät lihat ovat alla olevassa listassa. Kehittyneet tai palaavat oppilaat saavat toivoa lihoja, joita ei listalla mainita.
-Naudan brisket, naudan ribsit, Boston Butt ja niska (pulled pork), possun ribsit, kana, ''Chuck Roll'', sekä Pastrami. Lisäksi vielä oppitunti BBQ-pavuista ja muista lisukkeista. Eikä saa unohtaa Pekonia!

Viikinkisauna

Ensimmäinen pitmaster koulu oli vuonna 2014, jonka tarkoituksena oli tuoda aito amerikkalainen BBQ tyyli Suomeen. Vuoden 2014  koulun opettajana toimi pitmaster Jamie Leighton. Kurssi pidettiin Weberin grilliakatemiassa Inkoossa.


2015-2016 koulu siirtyi  Viikinkisaunalle Humppilaan ja opettaja vaihtui legendaariseen pitmaster Phil Wingoon. Aloimme myös käyttämään kursseilla Big Green Eggin Kamado tyylisiä keraamisia grillejä. Vuonna 2016 Pitmaster koulu vieraili myös Rukalla, jossa muiden lihojen ja riistan lisäksi savustettiin kokonainen poro. 2016 pidimme Viikinkisaunalla myös koulun, jossa savustimme kokonaisen sian.


Kursseilla tehdään "low & slow" metodilla mm. nyhtöpossua, raakamakkaroita ja muita isompia ruhonosia. Kursseilla käytetään mm. paikallisten tuottajien laadukkaita lihoja sekä Mangalitza porsasta ym.

Pitmaster koulun historia